«Αυτοί που επικρίνουν τη σημερινή διοίκηση, καλό θα ήταν να απολογηθούν για τα χρέη που άφησαν. Να απολογηθούν για την παντελή απουσία τους από το άθλημα, από τη στιγμή που έφυγαν από τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας». Τάδε έφη, Κώστας Θάνος.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, με δηλώσεις του στο «Πρακτορείο FM», αναφέρθηκε στη μη πρόκριση Έλληνα άνδρα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στην κριτική που ασκήθηκε από τους πρώην προέδρους της ομοσπονδίας, Θοδωρή Χαμάκο και Θόδωρο Συνοδινό, καθώς και στη μεγάλη πρόκληση που θα έχει η ελληνική πάλη στο Ρίο με τη μοναδική εκπρόσωπό της, την Μαρία Πρεβολαράκη.
«Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν σαφώς πιο δύσκολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λονδίνο το 2012 ο αριθμός των προκριθέντων αθλητών ήταν 280 στους άντρες και στα δύο στιλ, ενώ για το Ρίο ο αριθμός μειώθηκε στους 230. Δηλαδή 50 θέσεις λιγότερες. Και παρόλα αυτά οι αθλητές μας έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση. Μέσα από τις δυσκολίες, πρωτίστως οικονομικές, διεκδίκησαν επί ίσοις όροις την πρόκρισή τους στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σ’ αυτούς και στους προπονητές τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπάθησαν και έδειξαν ότι το επίπεδο της ελληνικής Πάλης είναι αρκετά ανταγωνιστικό», τόνισε ο Κώστας Θάνος και συνέχισε αναφερόμενος στην Μαρία Πρεβολαράκη
«Τα κατάφερε μόνο η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία και έχει όλα τα φόντα για να μπορέσει να ανέβει στο βάθρο των νικητριών», είπε ο Κώστας Θάνος, ο οποίος απάντησε και στην κριτική που ασκείται στη διοίκηση της ομοσπονδίας από πρώην παράγοντες του αθλήματος.
«Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ασκούν κακή κριτική. Εμείς δεχόμαστε την κριτική όταν γίνεται από ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς κοντά στο άθλημα. Όχι από αυτούς που το έχουν καταστρέψει. Οι απόντες δεν έχουν δικαίωμα κριτικής», είπε με έμφαση ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «ένα άθλημα δεν είναι μόνο η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο υψηλός πρωταθλητισμός. Είναι η διάδοση και η ανάπτυξη του αθλήματος, η διαπαιδαγώγηση μέσα από τα σωματεία και κατ` επέκταση από την ομοσπονδία. Από τους προηγούμενους παραλάβαμε μια ομοσπονδία που έκανε 3-5 αγώνες το χρόνο. Πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε περίπου τριάντα αγώνες, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες με το 1/4 της επιχορήγησης που έπαιρναν οι επικριτές μας. Η δουλειά που κάνουμε είναι πάνω στις σωστές βάσεις και θα αποδώσει καρπούς τα επόμενα χρόνια. Γιατί ήδη ξοφλάμε τις παλιές αμαρτίες και προσπαθούμε με αγάπη και ζήλο των αθλητών, προπονητών και της ομοσπονδίας να δουλέψουμε σωστά. Με συμβόλαια των 200 και 300 το πολύ ευρώ το μήνα και όχι των 5.000 και 10.000 ευρώ που είχαν οι προηγούμενοι. Η πάλη δεν είναι κονόμα. Είναι αγάπη, είναι μεράκι, είναι τρόπος ζωής για όλους όσους βρίσκονται δίπλα στο άθλημα κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στην Πάλη αυτοί που την αγαπάνε πραγματικά».
Σχετικά με την επόμενη μέρα στο άθλημα της πάλης είπε ότι «η ομοσπονδία συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει καταρτίσει από την αρχή της χρονιάς αλλά κι όλα τα προηγούμενα χρόνια», ενώ σχετικά με το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του αθλήματος μετά την πρόσφατη εξέλιξη είπε πως «κανείς δεν στεναχωρήθηκε περισσότερο από τους τους αθλητές που συμμετείχαν, τους προπονητές τους, καθώς και τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Δεν ξέρω εάν όλοι αυτοί που επικρίνουν στεναχωρήθηκαν στο ελάχιστο ή εάν εύχονταν να μην είχε προκριθεί Έλληνας αθλητής».
Ο Κώστας Θάνος είπε πως τις ερχόμενες ημέρες θα έχει ραντεβού με τους προπονητές της Πρεβολαράκη, Κώστα Αρκουδέα, Pariyaei Mohsen, καθώς και με τον πρόεδρο της υγειενομικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και φυσιοθεραπευτή της Μαρίας Πρεβολαράκη κ. Παναγιώτη Βεκρή, προκειμένου να καταρτιστεί ένα ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο Ρίο, ενώ έκανε την πρόβλεψη ότι η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ θα χαρίσει στην Ελλάδα και στην ελληνική πάλη ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο «δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που έχει το άθλημα σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων».