Με… άρωμα Ολυμπιακών μεταλλίων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Περιπτέρου 1 του Υπουργείου Αθλητισμού στην 88η ΔΕΘ. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ είχε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί ως προσκεκλημένος του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στην έκθεση και να κλέψει τις εντυπώσεις με τον χαρακτήρα του και τον σεβασμό που έδειξε προς όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Συνοδευόμενος από τον Α αντιπρόεδρο της ΕΛΟΠ Τάσο Μπεαζίδη, τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΟΕ και γγ της ΕΛΟΠ Φώντα Αθανασίου και τον προπονητή του Χριστόφορο Ξενίδη  είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όλα τα περίπτερα της ΔΕΘ.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού συναντήθηκε, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, καθώς και με  πολλούς υπουργούς στα περίπτερα που επισκέφθηκε.

Ξεχωριστή στιγμή για τον Κουρουγκλίεβ ήταν όταν επισκέφτηκε το περίπτερο του υπουργείο Εθνικής Αμυνας και δοκίμασε  τις δυνατότητες του ως… πιλότος. Τα μέλη της πολεμικής μας αεροπορίας  του έδωσαν την ευκαιρία να «πετάξει» ένα μαχητικό F16 μέσω του προσομοιωτή που υπήρχε στην έκθεση. Ο Ολυμπιονίκης της Πάλης απόλαυσε την μοναδική αυτή στιγμή και αναγνώρισε τη δυσκολία να πιλοτάρεις ένα μαχητικό αεροπλάνο και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Ικάρους μας!

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης έμεινε ως αργά στην έκθεση και επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα. Εδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία και τα τοπικά προϊόντα της χώρας μας. Η επίσκεψη του Κουρουγκλίεβ στην έκθεση, ήταν μία ημέρα που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μικρών των παιδιών, επισκεπτών και εκθετών, με τους οποίους φωτογραφήθηκε. Οι εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν το βαρύτιμο Ολυμπιακό μετάλλιο και να συγχαρούν τον Ολυμπιονίκη, στον οποίο έδειχναν τον μεγάλο τους θαυμασμό!

Τέλος ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ απόλαυσε τις στιγμές στην Ελλάδα και δήλωσε χαρούμενος τόσο για την αγάπη που έλαβε, όσο και για το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την έκθεση και την πανέμορφη Θεσσαλονίκη.