Η Μαρία λουίζα Γκίκα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στις διεθνείς της διοργανώσεις και να αποδεικνύει ότι είναι πλασμένη από… χρυσό! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 16 της χρόνια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U17.

Πρόκειται για το 5ο μετάλλιο που κατακτά τα τελευταία χρόνια σηκώνοντας συνέχεια την ελληνική πάλη ψηλά.

Η Μαρία Λουίζα Γκίκα μίλησε στο σάιτ της ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης για τη νέα της επιτυχία, αλλά και τους στόχους της. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει οσους την βοήθησαν και με το… χαμόγελο που έχει πάντα στο πρόσωπό της αναμένουμε τις νέες επιτυχίες που ετοιμάζεται να μας χαρίσει!

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαρίας Λουίζας Γκίκα

ΕΡ: Μαρία Λουιζα συγχαρητήρια! Κατέκτησες το ασημένιο μετάλλιο στο Πεγκοσμιο πρωτάθλημα. Πως βιώνεις αυτή τη νέα επιτυχία;

«Σας ευχαριστώ πολύ , αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για εμένα καθώς περίμενα έναν ολόκληρο χρόνο για να ξανά συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να καταφέρω αυτή τη χρόνια να κατακτήσω το μετάλλιο που ήθελα από πέρσι. Με το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είμαι πολύ χαρούμενη και μπορώ επιτέλους να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για την καινούργια χρόνια.»

ΕΡ: Στη διοργάνωση έφτασες ως τον τελικό με χαρακτηριστική άνεση. Ένιωθες σίγουρη για ακόμα ένα μετάλλιο;

«Ποτέ δεν είμαι σίγουρη ότι θα κατακτήσω κάποιο μετάλλιο , όμως σε κάθε αγώνα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθώ για το καλύτερο .Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι έφτασα με άνεση ως τον τελικό αφού όλες οι αντίπαλες μου ήταν πολυ καλές»

ΕΡ: Ο τελικός δεν κύλησε όπως θα ήθελες. Ποια είναι η γνώμη σου για τον αγώνα;

«Ο τελικός ήταν ένας ακόμα πολύ δύσκολος αγώνας , δεν πήγε όπως θα ήθελα , παρόλο που προσπάθησα όσο μπορούσα . Μερικές φορές τα πράγματα δεν κυλάνε όπως τα θέλουμε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε»

ΕΡ: Σε ηλικία μόλις 15 χρόνων νίκησες αθλήτριες πολύ μεγαλύτερες από σένα… παράλληλα κατέκτησες το 5ο μετάλλιο τα τελευταία τρία χρόνια. Τι σημαίνουν αυτά για σένα;

«Είμαι παρά πολύ χαρούμενη που κατέκτησα το 5ο μου μετάλλιο τα τελευταία τρία χρόνια και μου δίνει κίνητρο να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά ώστε να καταφέρω τους στόχους μου για την επόμενη χρόνια»

ΕΡ: Επόμενος στόχος σου ποιος είναι;

«Αυτή τη στιγμή ξεκουράζομαι , σε λίγες μέρες που θα ξεκινήσω τις προπονήσεις θα αφοσιωθώ και στους καινούργιους μου στόχους».

ΕΡ: Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο σου και ποιοι σε έχουν βοηθήσει για να φέρνεις τόσο μεγάλες επιτυχίες;

«Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το αφιερώνω στον προπονητή μου κ. Μόησεν Παριγέι που με προπονεί καθημερινά και δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να με βοηθήσει με σκοπό να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου . Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω μια εξαιρετική αθλήτρια μα πάνω απ’ όλα έναν πολύ καλό άνθρωπο την κα. Μαρία Πρεβολαράκη που με συμβουλεύει καθημερινά αλλά και με βοηθάει στην προπόνηση. Επίσης , θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο του Ατλα Καλλιθέας, τους συναθλητές μου αλλά και τους γονείς μου που είναι δίπλα μου κάθε στιγμή . Τέλος ευχαριστώ πολύ την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την στήριξη».