Ενημέρωση αθλητών συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε την επιστολή του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κου Σπύρου Καπράλου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κου Εμμανουήλ Κολυμπάδη, αναφορικά με την εκλογή Αθλητριών/ων από την Ολυμπιακή ομάδα των ΟΑ Παρίσι 2024, ως μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ και εκπρόσωποι της Επιτροπής στην Ολομέλειά της ΕΟΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στην ΕΟΕ [email protected]  την υποψηφιότητά τους συμπληρώνοντας το  Παράρτημα Α  έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 , λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω άρθρα του κανονισμού της ΕΟΕ:

 

Άρθρο 4

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή

  1. Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή αθλητών ως μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ και εκπρόσωποι της Επιτροπής στην Ολομέλεια της ΕΟΕ , έχουν όλοι οι αθλητές που έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκάστοτε θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
  2. Δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία αθλητές που δεν έχουν διαπίστευση (Aa), καθώς επίσης και αθλητές με διαπίστευση (Ρ).
  3. Δεν επιτρέπεται επίσης να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να ψηφίσουν αθλητές των οποίων τα αθλήματα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων ως αθλήματα επίδειξης.

Άρθρο 5

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων

  1. Δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εκλογή είναι:

α. αθλητές και αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες,

β. αθλητές και αθλήτριες που έχουν λάβει μέρος στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες,

γ. αθλητές και αθλήτριες που έχουν λάβει μέρος στους δύο (2) τελευταίους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

2.Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι αθλητές και αθλήτριες που έχουν λάβει μέρος σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (2024)_FINAL

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α_FINAL

20240603_ΕΚΛΟΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ_PARIS GAMES