Με καταγωγή από το μικροσκοπικό νησάκι του Ιονίου Πελάγους, τον Κάλαμο, η Έλενα Μαρούλις πρωταγωνιστεί στη γυναικεία πάλη των ΗΠΑ κι όχι μόνο.
Μπορεί να είναι μόλις 23 ετών αλλά, ήδη, έχει στην κατοχή της μία δεύτερη (55 κ., 2012) και μία τρίτη θέση (55 κ. 2014) σε παγκόσμια πρωταθλήματα και πολλά χρυσά από μεγάλα διεθνή τουρνουά. Η Έλενα αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν ήρθε στην Ελλάδα για να πάει στον Κάλαμο να δει την αγαπημένη της γιαγιά και να της δείξει το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην Τασκένδη. Πριν όμως μεταβεί στα καταπράσινο νησί του Ιονίου, έμεινε για λίγες ημέρες στην Αθήνα φιλοξενούμενη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΦΠ δήλωσε ενθουσιασμένη για το ελληνικό αίμα που έχει στις φλέβες της ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον για τα ελληνικά χρώματα.
– Ελενα θα μας πεις ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα;
«Ο πατέρας μου είναι από ένα πανέμορφο νησάκι του Ιονίου, τον Κάλαμο. Βρίσκεται κοντά στην Λευκάδα. Γεννήθηκα στην Αμερική αλλά αγαπάω πολύ την Ελλάδα. Ευχαριστώ την ΕΟΦΠ που με κάλεσε στην Αθήνα και έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κάποια από τα υπέροχα μέρη που έχει η πόλη. Έχω ενθουσιαστεί.»
– Πως ασχολήθηκες με την πάλη;
«Βοηθούσα στις προπονήσεις τον μικρότερο αδελφό μου. ΄Ήθελα να ασχοληθώ αλλά ο πατέρας μου μού είπε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν κερδίσω έναν σημαντικό αγώνα. Τον κέρδισα και έμεινα.»
– Ποιες θεωρείς σημαντικότερες σου διακρίσεις;
«Σίγουρα το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο από τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.»
– Είσαι ένα όμορφο κορίτσι, πως και αποφάσισες να μείνεις σε ένα τόσο ανδρικό άθλημα;
«Αγαπώ την πάλη και εργάζομαι σκληρά για να είμαι καλή. Πιστεύω ότι το άθλημα δημιουργεί χαρακτήρα. Τον πρώτο καιρό τα αγόρια με ζήλευαν και με έβλεπαν ανταγωνιστικά. Τώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.»
– Θα έλεγες σε ένα κορίτσι να ασχοληθεί με την πάλη ή θα χαλάσει το σώμα του;
«Θα της έλεγα 100% ναι. Δεν χαλάει το γυναικείο σώμα. Αντίθετα, γίνεται πιο δυνατή, έχει καλύτερη φυσική κατάσταση και καλύτερη υγεία.»
– Αγωνίστηκες το 2013 στο τουρνουά της Αρχαίας Ολυμπίας. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
«΄Ήταν υπέροχη εμπειρία. Ένιωσα μαγεμένη. Έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου ότι από αυτή τη χώρα, όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός, κατάγομαι. Ευχαριστώ την ΕΟΦΠ που μπόρεσα να πάρω μέρος σε αυτούς τους υπέροχους αγώνες. Θέλω να έρθω και σε άλλους. Είπα στον προπονητή μου να έρθουμε εδώ για προετοιμασία αλλά, τελικά, εκείνος επέλεξε την Ιταλία.
– Θα σκεπτόσουν στο μέλλον να αγωνιστείς με τα χρώματα της Ελλάδος;
«Είμαι μισή Ελληνίδα, μισή Αμερικανίδα και είμαι υπερήφανη για αυτό. Προσπαθώ να πάρω την ελληνική υπηκοότητα αλλά υπάρχει γραφειοκρατία. Σε ότι αφορά την αλλαγή σημαίας στους αγώνες, η Αμερική μου έχει φερθεί πολύ όμορφα και με έχει στηρίξει ως αθλήτρια. Θα το σκεπτόμουν μόνο εάν δεν είχε πρόβλημα η ομοσπονδία των ΗΠΑ».
– Γνωρίζεις πρόσωπα από την ελληνική πάλη;
«Γνωρίζω την Μαρία Πρεβολαράκη. Την έχω συναντήσει πολλές φορές σε τουρνουά και, μάλιστα, σε κάποια ήμασταν αντίπαλες. Ξέρω και άλλους αθλητές. Σέβομαι την ιστορία της ελληνικής πάλης και πιστεύω ότι και στο μέλλον όλα θα πάνε καλά.»
– Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;
«Θέλω να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Επόμενός μου προορισμός θα είναι η Ρωσία. Θα πάω για προετοιμασία. Θέλω να πάρω την πρόκριση και θα δουλέψω σκληρά για αυτό. Ξέρω ότι μπορώ να το πετύχω».