Θρίαμβος για την Μαρία Λουίζα Γκίκα στο Νόβι Σαντ. Η νεαρή πρωταθλήτρια κατέφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στου Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 και να βρεθεί για ακόμα μία φορά με χάλκινο μετάλλιο στο στήθος.

Η Γκίκα αντιμετώπισε στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο των 46 κιλών την Νταϊάνα Ιβάνοβα Στοΐτσεβα από την Βουλγαρία για να πάρει θέση στο βάθρο και απέδειξε την ανωτερότητά της φτάνοντας στην επικράτηση με τεχνική υπεροχή. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα πανηγύρισε ακόμα ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση με την Γκίκα να δείχνει ότι το μέλλον είναι δικό της.

Την Πέμπτη (27/6) η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στον ημιτελικό αφήνοντας πολλές υποσχέσεις μετά τις δύο νίκες που σημείωσε στην πορεία της και έπαιξε με την Γερμανίδα Χαλίλια Αζίμοφ. Η ταλαντούχα παλαίστρια αιφνιδιάστηκε, γνώρισε την ήττα και πέρασε στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο και κατέκτησε.

Η Γκίκα μπήκε με το… δεξί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το πρωί της Πέμπτης (27/6). Αντιμετώπισε την ανεξάρτητη αθλήτρια Ολέσια Γκατζαόνοβα στην φάση των «16» και σε ένα κλειστό ματς με πολλές ενστάσεις ήταν σταθερά μπροστά. Προηγήθηκε 2-0, 4-2, και 6-4 με την αντίπαλό της να ισοφαρίζει συνέχεια. Στο τέλος η Γκίκα ήταν πιο αποφασιστική και με το τελικό 12-6 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε την Τουόμινεν από την Φινλανδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Σταθερά, αθόρυβα και έχοντας και τους δύο αγώνες που έδωσε υπό τον πλήρη έλεγχό της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στην τετράδα. Προηγήθηκε γρήγορα 2-0 και έδειξε να έχει την κατάσταση στα χέρια της ακόμα και όταν ισοφαρίστηκε σε 2-2. Άμεσα έβγαλε εκτός παλαίστρας την αντίπαλό της πήρε τον έναν πόντο και με 3-2 πέρασε… σβηστά στην ζώνη των μεταλλίων.

Φινάλε με τρεις συμμετοχές στην Ελευθέρα

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 του Νόβι Σαντ συνεχίζεται το Σάββατο (29/6) με τις τελευταίες κατηγορίες στην Ελευθέρα και την Ελλάδα να μετράει τρεις συμμετοχές. Ο Αΐκ Καζαριάν στα 60 κιλά κληρώθηκε απευθείας στους 16, όπου περιμένει έναν εκ των Ιμπραγκιμγκάντζι Μαγκομέντοφ (ΑΙΝ) – Τζέισον Κέιλ (Γερμανία).

Ο Αβραάμ Μουστόπουλος στα 71 κιλά θα παλέψει στα προκριματικά με τον Βενελίν Ατανάσοφ Γκεοργκίεφ από την Βουλγαρία και στα 92 κιλά ο Νίκος Καράβανος βρίσκεται στους «16» όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιουσέφ Σόλιμαν από την Ουγγαρία.

Ο Χρήστος Καλανίδης συμμετείχε στα 65 κιλά της Ελευθέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 της Σερβίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Νταβίντ Στεφάν Μποϊτσέα από την Ρουμανία και προσπάθησε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Σε ένα κλειστό ματς ο Ρουμάνος πήρε δύο μονούς πόντους και με 2-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο Χαρίλαος Χατίδης αγωνίστηκε στα 80 κιλά και έκανε την προσπάθειά του απέναντι στον Ούγγρο Λεβέντε Ζίκζαϊ, ωστόσο γνώρισε την ήττα. O Γιώργος Μαναγκάτζε αντιμετώπισε τον Τούρκο Ουγκούρ Ιρτεγκιούν στα προημιτελικά των 110 κιλών και έμεινε εκτός συνέχειας.