Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 στην Πάλη ολοκληρώθηκε και το αίσθημα που έμεινε σε όλους είναι ότι η νέα χρυσή γενιά θα φερει στο μέλλον πολλές και μεγαλες συγκινήσεις.

Η Ελλάδα μπορεί να μην κατέκτησε ένα μετάλλιο, αλλά οι αθλητές μας άφησαν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

Ο Νίκος Καραβάνος πραγματοποίησε την καλύτερη ελληνική πορεία στη διοργάνωση και πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 97κ. ελευθέρας. Ο Ελληνας πρωταθλητής σε ηλικία μόλις 17 χρονών, τρία χρόνια μικρότερος από τους αντιπάλους του (σ.σ. αγωνίστηκε με υπογραφή) κατέλαβε την 5η θέση στη διοργάνωση και μετά το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 διεκδίκησε την είσοδό του στα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων!

Με την ψυχολογία στα ύψη και ακόμα μία διάκριση, ο Νίκος Καραβάνος έφυγε και με ένα ακόμα… ενθύμιο από την Ισπανία. Απέναντι στον Μπαμπαλού (Ιραν) στον αγώνα για τα ρεπεσάζ κέρδισε ένα… ωραίο και μεγάλο σημάδι στον λαιμό. Ο Ιρανός χρυσός Παγκόσμιος πρωταθλητής U20 το 2023 στην προσπάθειά του να αποφύγει την πτώση… δάγκωσε στον λαιμό τον Ελληνα πρωταθλητή. Ακόμα, όμως, και τα… «σαγώνια του καρχαρία» δεν ήταν αρκετά να αποτρέψουν το μοιραίο και ο Καραβάνος πήρε την πρόκριση και την σπουδαία νίκη! Αξίζει να σημειωθεί ότι η ήττα του στα προημιτελικά ήταν από το χρυσό παγκόσμιο πρωταθλητή Ανδρών 2024 Αϊτμουχάν. Ο Καζάκος έχασε τρεις πόντους σε όλη την διοργάνωση κι ο ένας ήταν από τον Καραβάνο.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές οι Γιώργος Ιωακειμίδης (70κ.), Θεοχάρης Κουγιουμτζίδης (74κ.) και Γρηγόρης Σαρίδης (92κ.) δεν μπόρεσαν να φέρουν το πλασάρισμα που ίδιοι επιθυμούσαν, αλλά πρόκειται για τρεις σπουδαίους αθλητές που στο μέλλον αναμένεται να μας απασχολήσουν πολλές φορές με τις επιτυχίες που θα φέρουν.