Η ελληνική Πάλη ζει μοναδικές στιγμές στην Ιορδανία. Η Μαρία Λουίζα Γκίκα προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πάλης U17 και η Μαρία Μάνη θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ.

Η Γκίκα πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις απέδειξε γιατί αποτελεί την χρυσή ελπίδα της ελληνικής Πάλης. Στα 43κ. έδειξε, παρά το γεγονός ότι ήταν η 3η σε ηλικία μικρότερη αθλήτρια ότι είναι φτιαγμένη από… μέταλλο και έφτασε με άνεση έως τον τελικό! Εξασφάλισε ήδη μετάλλιο και θα διεκδικήσει την Πέμπτη το χρυσό!

Σε ηλικία μόλις 15 χρονών (σ.σ. 19 Σεπτεμβρίου γίνεται 16 χρονών) κατέκτησε το πέμπτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα και είναι… συνεπέστατη με τα βάθρα!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε στον πρώτο της αγώνα την Ασάντλι. Η ανεξάρτητη αθλήτρια αν και προηγήθηκε με 4-0 στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ με 13-5 και γνώρισε την ήττα με πτώση.

Επόμενη αντίπαλος η Κινέζα Χουάνγκ. Η Γκίκα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της και νίκησε με 6-0 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε την Μεξικανή Παλάσιος. Με νέα… ολοκληρωτική εμφάνιση επικράτησε με 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ινδή Αντίτι.

Η Μαρία Μάνη στα 57κ. βρίσκεται στον δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο. Στον πρώτο της αγώνα νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Τουρκάλα Γκουσόι και προκρίθηκε στις 16. Απέναντι στην Νέχα ηττήθηκε με πτώση, αλλά η Ινδή πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό κι έδωσε νέα ευκαιρία στην Μάνη.

Αύριο θα παλέψει στα ρεπεσάζ απέναντι στην Γεωργιανή Καπανάντζε κι αν νικήσει θα αντιμετωπίσει την Στράταν (Καζακστάν) για το χάλκινο μετάλλιο.