Με την Μαίρη Μάνη να κερδίζει τις εντυπώσεις και το εισιτήριο για τα ρεπεσάζ των 57 κιλών ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε μία σπουδαία πορεία στο τουρνουά και μπορεί να αισθάνεται και αδικημένη, καθώς έφτασε στην κυριολεξία μία ανάσα από τα ημιτελικά των 57 κιλών. Βρέθηκε να χάνει 8-0 από την Τουρκάλα Γκουρσόι στα προημιτελικά, καθώς αιφνιδιάστηκε ωστόσο στη συνέχεια ισοφάρισε σε 8-8, αλλά έχασε την πρόκριση στο νήμα!

Αρχικά η Μάνη ξεκίνησε εντυπωσιακά. Αντιμετώπισε την Ουκρανή Βονκ και προηγήθηκε 1-0, ωστόσο στη συνέχεια η αντίπαλός της πήρε το ματς υπό τον έλεγχό της και έφτασε στο 4-1. Η Ελληνίδα κατάφερε στο τέλος και μετά από κερδισμένο challenge να φτάσει στην μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 5-4 που έγινε 6-4 μετά από χαμένη ένσταση των Ουκρανών.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε ακόμα μία πολύ μεγάλη εμφάνιση. Ήταν πολύ σταθερή και αποτελεσματική απέναντι στην ανεξάρτητη αθλήτρια Καραλίνα Πάποβα και προηγήθηκε 2-0 και 3-2, ενώ έφτασε στη νίκη με 4-2 καταφέρνοντας να ολοκληρώσει έναν άρτιο τακτικά αγώνα.

Στον προημιτελικό το αρχικό της λάθος και το προβάδισμα της Γκουρσόι της κόστισε. Μετά το αρχικό 8-0 έδειξε το καλό της πρόσωπο και κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να επιστρέψει. Αρχικά μείωσε 8-4, ενώ έφτασε στη συνέχεια και στο 8-6 βάζοντας τρομερή πίεση στην αντίπαλό της. Η Μανη μετά από challenge στο τέλος του αγώνα έφτασε και στο 8-8, όμως το σκορ έδωσε την πρόκριση στην αντίπαλό της, η οποία είχε ένα κατακτήσει ένα τεσσάρι…

Πλέον θα έχει δεύτερη ευκαιρία και μέσω των ρεπεσάζ θα επιδιώξει να φτάσει στο βάθρο των νικητών. Στον πρώτο της αγώνα το πρωί της Πέμπτης (27/6) θα παλέψει με την Σουηδή Λούντγκερν, ενώ στον αγώνα για τον χάλκινο μετάλλιο περιμένει ήδη η Γερμανίδα Χέρμαν.
Από εκεί και πέρα, η Ιωάννα Ξενίδου στα 65 κιλά έκανε την προσπάθειά της και αντιμετώπισε την Ρουμάνα Ιονέλα Ιορντάν.

Αρχικά προηγήθηκε με 1-0, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ και γνώρισε την ήττα. Ο Δήμητρα Σκουβάκη αγωνίστηκε στα 49 κιλά και αντιμετώπισε την ανεξάρτητη αθλήτρια Άνα Ζλόμπινα από την οποία γνώρισε την ήττα.
Μία ανάσα από τον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο οι Καραβάνος και Καπάνταης

Στα ρεπεσάζ της Ελληνορωμαϊκής ξεχώρισε ο Νίκος Καραβάνος. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε πολύ κοντά στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο στα 92 κιλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που ξεκίνησε την πορεία του στα ρεπεσάζ με νίκη κόντρα στον ανεξάρτητο αθλητή Μπάμπρου αντιμετώπισε τον Λιθουανό Τζούλιους Γκικάρας. Σε ένα κλειστό ματς ο Λιθουανός προηγήθηκε 2-0 και στη συνέχεια ο Καραβάνος προσπάθησε να πάρει τους πόντους που θα τον οδηγήσουν στον τελικό. Παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια δεν τα κατάφερε και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Νωρίτερα, στο παιχνίδι με τον ανεξάρτητο αθλητή Αρτσιόμ Μπάμπρου, ο νεαρός ήταν αποφασισμένος να φτάσει στη νίκη. Με ένα πολύ καλό τακτικό παιχνίδι έφτασε στο 4-0 και πανηγύρισε τη νίκη.

Εν τω μεταξύ, ανάλογη πορεία στα 60 κιλά είχε και ο Μάριος Καπάνταης. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με πολύ θετικό τρόπο την πορεία του στα ρεπεσάζ. Αντιμετώπισε τον Ματίας Αρπιάινεν από την Φινλανδία και έφτασε στην πρόκριση με το ισόπαλο 4-4, καθώς ήταν ο τελευταίος που κέρδισε πόντους στον αγώνα.

Στο επόμενο ματς τέθηκε αντιμέτωπος με τον ανεξάρτητο αθλητή Μαργκίεφ. Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 1-0, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη μέσα από ένα αγώνα που σημαδεύτηκε από πολλές διακοπές και ενστάσεις.

Ο Σωτήρης Ντόντος αντιμετώπισε τον ανεξάρτητο αθλητή Μπαρακατούλο Ισόεφ στα ρεπεσάζ των 51 κιλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να φτάσει στη νίκη και προηγήθηκε με 1-0 ωστόσο στο δεύτερο μέρος του αγώνα δεν μπόρεσε να διατηρηθεί μπροστά και γνώρισε την ήττα.

Η ώρα της Γκίκα στο Ευρωπαϊκό
Μαρία Λουίζα Γκίκα στα προκριματικά των 46 κιλών απέναντι στην ανεξάρτητη αθλήτρια Ολέσια Γκαντζαόνοβα.

Στις «16» των 61 κιλών η Φωτεινή Ναλμπάντη αντιμετωπίζει την Γαλλίδα Βιολέτ Αντουανέτ Μαρί Ντουσέ Ανέζ. Τέλος στα προκριματικά των 69 κιλών η Δήμητρα Μπαρέλου θα παλέψει με την Λιθουανή Γκρέτα Τβέρσκιτε.