Στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας θα αγωνιστεί η Μαρία Λουίζα Γκίκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στον ημιτελικό των 46 κιλών αφήνοντας πολλές υποσχέσεις μετά τις δύο νίκες που σημείωσε στην πορεία της και έπαιξε με την Γερμανίδα Χαλίλια Αζίμοφ.

Η ταλαντούχα παλαίστρια αιφνιδιάστηκε, γνώρισε την ήττα και πλέον περιμένει στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο μια εκ των Τελέκι (Ουγγαρία) και Στοΐτσεβα (Βουλγαρία) για να πάρει θέση στο βάθρο.

Η Γκίκα μπήκε με το… δεξί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το πρωί της Πέμπτης (27/6). Αντιμετώπισε την ανεξάρτητη αθλήτρια Ολέσια Γκατζαόνοβα στην φάση των «16» και σε ένα κλειστό ματς με πολλές ενστάσεις ήταν σταθερά μπροστά. Προηγήθηκε 2-0, 4-2, και 6-4 με την αντίπαλό της να ισοφαρίζει συνέχεια. Στο τέλος η Γκίκα ήταν πιο αποφασιστική και με το τελικό 12-6 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε την Τουόμινεν από την Φινλανδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Σταθερά, αθόρυβα και έχοντας και τους δύο αγώνες που έδωσε υπό τον πλήρη έλεγχό της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στην τετράδα. Προηγήθηκε γρήγορα 2-0 και έδειξε να έχει την κατάσταση στα χέρια της ακόμα και όταν ισοφαρίστηκε σε 2-2. Άμεσα έβγαλε εκτός παλαίστρας την αντίπαλό της πήρε τον έναν πόντο και με 3-2 πέρασε… σβηστά στην ζώνη των μεταλλίων.

Από εκεί και πέρα, στα 61 κιλά η Φωτεινή Ναλμπάντη προσπάθησε για τη νίκη απέναντι στην Γαλλίδα Βιολέτ Αντουανέτ Μαρί Ντουσέ Ανέζ, ωστόσο έμεινε εκτός και στα 69 κιλά η Δήμητρα Μπαρέλου αντιμετώπισε την Γκρέτα Τβερσκίτε από τη Λιθουανία γνωρίζοντας την ήττα.

Πέμπτη στην Ευρώπη η Μάνη

Η Μαίρη Μάνη διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο των 57 κιλών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 του Νόβι Σαντ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη Σερβία αντιμετώπισε στον τελικό την Φένια Μαγκνταλένα Χέρμαν από την Γερμανία.

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη και έτσι έμεινε στην πέμπτη θέση της Ευρώπης, ολοκληρώνοντας μία προσπάθεια που αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στα ρεπεσάζ των 57 κιλών αντιμετώπισε την Έλεν Μπέντα Λούντγκρεν από την Σουηδία και απέδειξε την ανωτερότητά της. Επικράτησε 12-5 και προκρίθηκε με άνεση στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο.

Να θυμίσουμε ότι η Μαίρη Μάνη ξεκίνησε την εκπληκτική πορεία της από την Τετάρτη (26/6), μετρώντας δύο νίκες και την μία ήττα στα προημιτελικά, που την έστειλε στα ρεπεσάζ. Στο ματς της οκτάδας έφτασε στην κυριολεξία μία ανάσα από τα ημιτελικά των 57 κιλών. Βρέθηκε να χάνει 8-0 από την Τουρκάλα Γκουρσόι, καθώς αιφνιδιάστηκε ωστόσο στη συνέχεια ισοφάρισε σε 8-8, αλλά έχασε την πρόκριση στο νήμα!

Νωρίτερα κέρδισε την Ουκρανή Βονκ και την ανεξάρτητη αθλήτρια Καραλίνα Πάποβα με σπουδαία απόδοση και εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Πρεμιέρα στην Ελευθέρα με τρεις συμμετοχές

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 του Νόβι Σαντ συνεχίζεται με τους αθλητές της Ελευθέρας να ξεκινούν τις προσπάθειες τους. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 3 αθλητές. Στο 65 κιλά ο Χρήστος Καλανίδης κληρώθηκε απευθείας στην φάση των «16» και περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από τη μάχη ανάμεσα στο Ρουμάνο Μποϊτσέα και τον Ιταλό Ντανίσε. Στα 80 κιλά ο Χαρίλαος Χαριτίδης θα παλέψει στα προκριματικά με τον Ούγγρο Ζικζάι και στα 110 κιλά ο Γεώργιος Μαναγκάτζε περιμένει στα προημιτελικά τον αντίπαλό του που θα είναι ένας εκ των Σαντάκοφ (Βουλγαρία) και Ιρτεγκιούν (Τουρκία).