Με τον Νίκο Καραβάνο να γράφει τη δική του ιστορία και να κατακτά μετά από μία τεράστια προσπάθεια και αστείρευτη θέληση το ασημένιο μετάλλιο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 του Νόβι Σαντ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής από το Ρέθυμνο βρήκε πρόσφορο έδαφος στη Σερβία και στα 92 κιλά της Ελευθέρας έτρεξε ένα άκρως επιτυχημένο τουρνουά και επιβραβεύτηκε κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο νεαρός πρωταθλητής από τον πρώτο του αγώνα και την φάση των «16» προειδοποίησε για τις διαθέσεις του, αλλά και την σκληρή δουλειά που είχε προηγηθεί. Με αποφασιστικότητα, πλάνο και τεράστιο παλαιστικό ταλέντο τα έβαλε με όποιον βρήκε μπροστά του και σάρωσε την Ευρώπη!

Σε ένα απαιτητικό τουρνουά έδειξε την αξία του και αντιμετώπισε στην φάση των «16» τον Γιουσέφ Σόλιμαν από την Ουγγαρία. Σε έναν ιδιαίτερο αγώνα ο Καραβάνος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και έφτασε στο ισόπαλο 6-6, που του έδινε την πρόκριση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σόλιμαν έφτασε στο 8-6, ωστόσο ο Καραβάνος ισοφάρισε εκ νέου και πήρε μεγάλη νίκη για τα προημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε τον Φαρχάντ Σουλεϊμανλί από το Αζερμπαϊτζάν και τον… εκτροχίασε. Στα ματς για τα προημιτελικά ήταν αποφασισμένος για την πρόκριση και δεν άφησε περιθώρια στον Αζέρο. Ο Καραβάνος ήταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με το τελικό 6-4.

Στα ημιτελικά αντίπαλός του ήταν ο ανεξάρτητος αθλητής Καντούνου. Σε έναν αγώνα που κάποιοι περιμένουν μία ζωή, ο Καραβάνος δεν ήταν διατεθειμένος για… αστεία! Μπήκε σοβαρός και με ατσάλινη θέληση ισοπέδωσε τον αντίπαλό του. Με πτώση επικράτησε στον ημιτελικό και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό. Ο τελευταίος αγώνα αποδείχθηκε και ο πιο δύσκολος όλων. Ο Γεωργιανός Κοντσταντίν Πετριασβίλι δεν του επέτρεψε να πάρει την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση στα 92 κιλά της Ελευθέρας.

Παρά την μεγάλη θέλησή του δεν κατάφερε να κερδίσει, ωστόσο ολοκλήρωσε μία τεράστια πορεία στη διοργάνωση και προσγειώθηκε στην δεύτερη θέση της Ευρώπης. Πολλά συγχαρητήρια στο νεαρό πρωταθλητή, ο οποίος απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Νωρίτερα ο Αΐκ Καζαριάν αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 60 κιλών όπου αντιμετώπισε τον Κέιλ και δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε στην φάση των «16» τον Μαγκομέντοφ και ηττήθηκε. Ο ανεξάρτητος αθλητής έφτασε έως τον τελικό και ο Καζαριάν είχε μία δεύτερη ευκαιρία.